For noen uker siden måtte et ektepar skille lag. De har vært gift og levd sammen i 19 år og har bodd i Norge med sine barn. Men hun er fra Sør-Afrika, og i samsvar med UNEs velutviklede ordenssans bør hun derfor bo i Sør-Afrika. «Ordnung muss sein», sa nazistene.

Så forteller Dagsavisen om et annet ektepar. Hun er fra USA og har beholdt sitt amerikanske statsborgerskap Hun kom til Norge i 1991, ble samboer med sin norske mann i 1993 og giftet seg med ham i 2000. De har to barn tidlig i tenårene. De trodde at de skulle få leve her resten av livet, kanskje avbrutt av en og annen reise til USA for å besøke hennes gamle foreldre. Men det får da være måte på familielykke, mener UNE, som ikke har nok jobb med å kaste ut konvertitter og afghanske asylbarn. -Vi følger bare reglene, unnskylder UDI og UNE seg med.

Det jeg ikke forstår, er at de ikke henvender seg til lovgiverne og forteller at regler og forskrifter får utilsiktede og katastrofale følger. Videre forstår jeg ikke at politikerne ikke bryr seg om familiesplittelser. Man skulle tro de fleste politikerne ville si at slik kan vi ikke ha det. Men de tre største partiene er ikke så humane som vi liker å tro. I Ap var riktignok AUF og andre deler av partiet i sterkt opprør i favør av en rimeligere asylpolitikk. Men partidisiplinen satte dem på plass. Og Sp har ikke hatt noen mening om asylpolitikken etter at Navarsete og Kleppa forsvant.

Det vil nok irritere UDI, UNE, de tre største partiene og kanskje Senterpartiet at jeg slutter denne artikkel med å sitere fra Verdenserklæringen om Menneskerettighetene, Artikkel 16, pkt.3 Familien er den naturlige og grunnleggende enhet i samfunnet og har krav på samfunnets og statens beskyttelse

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.