Med stor glede leser jeg om gode ambisjoner og mål som Hamar kommune har i ny kommuneplan. I kommuneplanen for 2018-2030 finner jeg blant annet følgende offensive mål:

1. I 2030 er Hamar en av landets beste kommuner for barn og ungdom

2. Befolkningsvekst over landsgjennomsnittet

3. Nye og varierte boliger – 250 pr. år

4. Næringsutvikling og nye arbeidsplasser i kommunen

5. Tiltrekke oss private og offentlige aktører med kapital og kunnskap

6. Reduserte klimautslipp –redusert transport

7. Godt oppvekstmiljø –god stedsutvikling

Her er det tydelige mål om å tiltrekke seg nye innbyggere, nye bedrifter, og nye arbeidsplasser. Ikke minst setter kommunen et tydelig mål om å være en av de beste plassene i landet for barn og unge. Fra idretten og næringslivet har jeg erfaring med å sette tydelige, ambisiøse og til dels «big hairy goals» som Ingebrigts Steen Jensen kaller det. Det er lenge til 2030, men mye av det som kommunen har satt ned på blokka er vel mulig å få til, eller?

Sett opp mot definerte mål i punkt 1 og punkt 7 ovenfor er jeg usikker på om målene er innen rekkevidde, når jeg vet at det blant annet planlegges å ta nærmere 1.000 m2 av Solplassen sentrallekeplass for å bygge boliger.

Er planen med å bygge ned deler av en fantastisk lekeplass en del av målet om å skape et godt oppvekstmiljø, og etablere god stedsutvikling?

Fører bygging av boliger på en lekeplass til at Hamar i 2030 er en av landets beste kommuner, for barn og unge?

Får Hamar kommune en befolkningsvekst over landsgjennomsnittet hvis det viser seg at kommunen gjør det motsatte av å legge til rette for småbarnsforeldre, besteforeldre, barnebarn og andre barn?

Jeg støtter kommunens ambisiøse mål i forhold til barn og unge, men trenger man å gjøre det vanskeligere for seg selv enn nødvendig? En ting jeg er sikker på, er at det er vanskeligere å nå målet om å vinne Birkebeinerrittet med et hjul fullt av kjepper, enn med et hjul uten kjepp.

«Du kommune, skal du nå mål nr. 1 i 2030, er sjansen større hvis du»:

Opprettholder størrelsen på Solplassen lekeplass slik den er i dag, og videreutvikler.

Solplassen til å bli et enda bedre sted for sunn og trygg lek for barn og unge. Vi i nærområdet gjør det vi kan for å få en avgjørelse i denne saken som kommer barn og unge i dag, og i morgen til gode. En avgjørelse man med stolthet kan se tilbake på, og resultatet av en klok avgjørelse er en stor, fin og aktiv Solplassen lekeplass også i 2030.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.