Som betydelig berørt av det mulige dobbeltsporet ved Ottestad stasjon er jeg kanskje berettiget til å kommentere med noen enkle poenger som heller ikke er nye eller egne.

Jernbaneverket har fortatt arkeologiske forundersøkelser til hit. Fram til Ottestad er det i store trekk konfliktfritt, og det kan synes som det faktisk er noe i oppslaget om at en planleggingsfase slutter her. Jeg vil anta at Jernbaneverket vil vegre seg for å investere for mye i planer som det kanskje ikke blir noe av. Dette på grunn av konfliktnivået i Hamar samt at sunn fornuft tilsier at det hefter stor usikkerhet om bevilgning til dobbeltspor nord for Hamar.

Vi får 4-felts E6 til Moelv. InterCity-togene er glisne når de kommer nordfra og fylles på Hamar og Stange. Rørosbanen kan ses på som det andre sporet til Trondheim. Elektrifisering av denne og tilpasning for transport til Sverige synes logisk. Stortinget kan prioritere dobbeltspor til Hamar og skyve fortsettelsen ut i usikkerhet. En løsning med (midlertidig) stopp ved dagens stasjonsområde er konsekvensen. Lettere å si for en som ikke har gått til valg på noe program i saken og ser det utenbys fra.

Til slutt: Noe av det mer kuriøse i høringsrunden er Riksantikvarens overkjøring av de lokale kultuvernmyndighetene på overtid. Den institusjonen har begynt å verne bensinstasjoner og telefonkiosker, men vil ikke bevare det som er Hamars sjel og identitet: Jernbanen i bybildet. Det kan bli stille på Hamar hvis toget blir borte.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.