Hamar ser på seg selv som en sykkelby. Når jeg søker opp sykkelstier i Hamar på Internett kommer det opp «sykkelbyen Hamar», «sykkelstier i Hamar», men jeg kan ikke skjønne hvorfor det kommer opp. For det er jo nesten ingen sykkelfelt i Hamar.

Det første man tenker på når man hører sykkelstier er miljøvennlighet. Hvis vi hadde fått flere sykkelfelt i Hamar, med plass for sykler i hver retning og et fortau, ville det vært veldig mange flere som hadde syklet.

Hvis folk skal bytte ut bilen med sykkelen må det bli mer effektivt. For eksempel hvis man hadde lagt inn et sykkelfelt i Strandgata, hadde det vært så mye enklere å komme seg igjennom gata istedenfor å sykle snirklete gjennom benker, statuer og små barn som skal på lekeplassen.

Håvard Haarstad som er professor i samfunnsgeografi mener at i Oslo burde penger brukes på å få lagd sykkelfelt slik at fortauene kan bli tryggere. Det samme burde gjelde for Hamar!

Hvis vi vil at folk skal starte å gå mere må vi lage fortauene tryggere, og få egne sykkelfelt så ikke syklistene er sammen med fotgjengere på fortauet.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.