Håvard S. Saanum, internasjonal leder i AUF i Hedmark, har ingen betenkeligheter med å bringe 8.000 syrere til Norge. Medmenneskelighet er viktigere enn penger. Det er så absolutt en edel tanke.

Samtidig må vi huske på at Hamar Arbeiderblad skrev tidligere i år at Hamar har ni prosent innvandrere. Disse bruker 40 prosent av sosialbudsjettet. Dette forteller oss at humaniteten har en pris som kan måles i kroner og øre. Det er neppe de bedrestilte i samfunnet som får konkurrenter om kronene i sosialbudsjettet.

Våre svakeste er de største taperne når grupper som er avhengig av sosialstøtte og andre offentlige ytelser kommer til landet. Syrere rangerer ikke høyt i yrkesaktivitet i Norge. Anders Magnus hos NRK poengterte for Jonas Gahr Støre (NRKs valgkampmagasin 27. august) at ledigheten blant syrere er 60 prosent.

Hvem betaler prisen?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.