I valgdebatten Kulturhuset og HA arrangerte i Hamar, uttalte ordførerkandidat Aud R. Riseng følgende på spørsmål om hvem som bestemmer hva partiet skal mene og stemme i trasésaken:

«Det er medlemsmøtet, helt klart. Vi er et demokratisk parti der hvert medlem teller like mye. Og vi kommer til å ha gode diskusjoner og vi får innsikt og så skal vi ta en beslutning».

I partiets program for kommende periode står det litt om jernbane, blant annet: «Vi vil ta endelig standpunkt til valg av trasé når Bane Nor har utredet traséalternativene Øst og Vest».

Partiets program har altså ikke programfestet hvilket standpunkt man har.

Spørsmålet blir da: Når partiet ikke har gått til valg på ett spesifikt alternativ, kan da et medlemsmøte binde partiets kommunestyremedlemmer til å stemme mot sin egen overbevisning?

Leder i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.