Skal skogen i Klukhagan bygges ned? Debatten går heftig i HAs spalter. Og godt er det, all den stund sterke krefter vil ta fra byens befolkning dette fantastiske rekreasjonsområde, beliggende helt inntil tettbebyggelsen.

For randsonen i Klukhagan, den ytterste delen, er prosessen om utbygging i gang, selv om det på langt nær er gjort noe vedtak enda. Her kan det være snakk om bebyggelse i randsonen både mot vest, sør og øst.

«Jeg tror ikke alt dette vil bli bygd ut», skrev Hamars ordfører Einar Busterud i HA for en tid tilbake. En mer ullen uttalelse fra en ordfører og ordførerkandidat skal en lete lenge etter. Svært lenge.

Det er kommunevalg om noen uker, og alle har krav på å vite hva Busterud hans parti By- og bygdelista mener om saken. Busterud har jo for ikke alt for lenge siden furtet over at Ringsaker kommune har fått lov til å bygge ned mer matjord enn Hamar.

Og dessuten: Bevaring av skog er viktig i seg selv. FNs siste klimarapport vektlegger skogenes betydning for jordas klima sterkere enn noensinne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.