Geir Bjørnar Smebye føler seg uthengt. Men hva skal en da kalle hans «angrep» på meg og mitt innlegg? Uansett, det må han da tåle når han flagger at han er (selvutnevnt?) leder av folkeaksjonen for jernbanefri strandsone.

Geir Bjørnar Smebye flagger ved sitt angrep på meg i lørdagens debattinnlegg, at han ikke tåler eller aksepterer at ikke alle deler hans meninger og da har vi et problem. Da begynner vi å bli sammenlignet med verden til George Orwell og hans Animal Farm.

LES OGSÅ: Drøye påstander i jernbanedebatten.

Han unngår å nevne både økonomien i det han presenterer og gjennomførbarheten. Han presenterer også uoffisielle vyer til noen politiske partier, men heller ikke her kommer det frem verken økonomi eller tidsperspektiv. Dessuten, disse politiske partiene Smebye referer til, er nok mer tykkhudete enn Smebye. Derfor blir det hele usakelig og mer et spill på følelser.

Alle kan presentere ideer og uansett hvor flotte de er, så hjelper det lite hvis de ikke er gjennomførbare. Det handler om realisme i det en presenterer.

Og – jeg nevner det igjen; forslaget fra Smebye (leder av folkeaksjonen for jernbanefri strandsone) ligner veldig på det som BaneNor har presentert som løsning og dette forslaget er også økonomisk gjennomførbart, det er jo en del av utbyggingen….

Og Geir Bjørnar Smebye henviser også at en skal ta tilbake Hamars historiske sentrum. Hva er Hamars historiske sentrum? For før jernbanen ble bygget videre nordover, så bestod det som i dag er Standgateparken av store, private hager, fra stasjonsområdet og helt bort til Lille Strandgate. Disse hagene var private og med mye vegetasjon i form av epletrær og annet, slik at en ikke kunne se Mjøsa eller havneområdet fra Strandgaten. På utsiden, mjøssiden av disse private hagene, var det umulig å ferdes da vannkanten bestod av store steiner og var lite publikumsvennlig.

Derfor er vi tilbake, er det dette «historiske» sentrum Smebye vil ta tilbake? Før disse hagene ble anlagt var det ingenting her, det var ikke noen by, kun noe få bønder. Og før det, så var det historiske sentrum ute på Domkirkeodden og – det er lenge siden, Smebye. Derfor enda engang, hva slags historisk sentrum er det du vil ta tilbake?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.