Vi som er godt voksne, har kanskje lett for å smile av slike ungdomspåfunn, som å brøle for et bedre klima.

Ungdommen har kanskje forstått at for å ivareta klimaet nytter det ikke om man skriver under på 100 Paris-avtaler. Det gjør intet for å bedre klimaet. Nei, da må myndighetene vedta noen upopulære tiltak. Som for eksempel bilfrie helger, subsidiere togbilletter om en familie på fire voksne ønsker seg en Oslo-tur. Det koster en formue, og da er det mye å spare ved å kjøre privatbil. Redusere motorveifremdriften som benytter mange store anleggsmaskiner som bruker mye drivstoff og produserer masse klimaskadelige gasser. Idrettskonkurranser arrangert på riktig årstid, for eksempel skikonkurranser på naturlig snøføre. Snøproduksjon og kunstig islegging og lysløypebelysning som lyser hele døgnet sluker mye strøm, som i neste fase må erstattes med fossilkraft fra England eller kontinentet. Mange vil sikkert si «Nei dette var stusslige forslag». Jo, jeg kan være enig i det, men hva skal man velge når klimatrusselen er så overhengende?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.