Pensjonistpartiet fortsetter gjerne sin spørrerunde under denne overskriften. Det begynner å bli en del saker som PP har fått gjennomslag for i Hamar, og de aller fleste husker kanskje kirkegårdsaken?

For et par år siden ble det lagt fram et forslag fra to opposisjonspartier i kommunestyret om at alle kistegraver heretter skulle legges til Øvre Vang kirkegård, og at bare de som valgte kremasjon skulle få ligge på hovedkirkegårdene i Hamar. Dette fordi det begynner å bli trangt om gravplasser.

Saken fikk svært stor oppmerksomhet både i pressen og NRK. Noen prester engasjerte seg også sterkt i saken. Det er lang vei til Øvre Vang og svært dårlige bussforbindelser. Skulle ikke de eldre engang få anledning til å stelle gravene til sine kjære som de mister?

Pensjonistpartiet gikk sterkt ut mot det uverdige forslaget, og sammen med partiene i posisjonen og god innsats fra Hamar Arbeiderblad vant vi denne saken. Ikke alle er fortrolige med kremasjon, og ingen skal måtte oppleve å bli gradert etter sitt syn og sine egne ønsker.

Det er lov til å stille et veldig enkelt spørsmål: Hvordan hadde det gått med kirkegårdsaken – uten Pensjonistpartiet?

Hamar Pensjonistparti

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.