HA 27. august, Tor Andre Johnsen og Johnny Wæhler angrep på Gunn Randi Fjæstad. Alle burde stille seg spørsmålet, hva bruker jeg tiden til. Døgnet har 24 timer til disposisjon for hver enkelt. Hvor mye av tiden går til effektivt arbeide, til tankevirksomhet, til søvn eller hvile eller sosial aktivitet?

LES OGSÅ: På ville veier, eller tvert imot

Er det noen, bortsett fra trailersjåførerne og utrykningsbiler, som kan si, jo jeg får utrettet mer ved høyere hastighet og firefelts motorvei. Jeg har ikke møtt noen, verken politiker, direktør eller sjauer, som har overbevist meg om at de hele tiden er 100 prosent effektive i sin arbeidstid.

Så hva er vitsen å kunne spare inn et kvarter mellom Oslo og Hamar?

Det koster milliarder og masse dyrkbar jord for å tilfredsstille Frps helhetlige visjoner om veinettet. For ikke å snakke om bompenger. At økt fart skal redusere trafikkulykker, er nonsensens. At kvaliteten på bilene og kjørerdyktigheten gjør det, er udiskutabelt.

At konsekvensene for store ulykker blir større med stor trafikk, høy fart og reaksjonstid, viser trafikken i mange land. Det er noe som heter værsituasjonen, underkjølt regn, tåkeansamlinger og hendelige trafikkuhell på motorveier mm. Jo mer en presser motorens yteefekt, jo større forbruk og forurensing for samme strekning, dessuten blir mange «fartsblinde».

Så er det noen som blir forbikjørt, og det er ikke alle som samtidig klarer å holde øyne både fremover og på trafikken som kommer bakfra, og ofte i stor fart. Disse skifter også av og til fil.

Til slutt: alle blir ikke like gode og trafikksikre sjåfører, selv om de har gyldig førerkort, men de har like stor rett til å ferdes på veiene. Når Wæhler sier at «farten er lovpålagt», stemmer ikke det. Det er ikke påbudt å holde maksimal fartsgrense.

Når han avslutter med sitat «Her bør hun skille snørr og barter», sier det mer om hans ståsted.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.