Dette er også blitt knyttet til sjelesorg.

I møte med en slik samtalepraksis vil jeg si at det strir mot alt det grunnleggende jeg tenker sjelesorg er og skal være.

Det er forferdelig å høre hva LHBTI personer er blitt tilbudt og utsatt for. Når dette kalles sjelesorg så er det misbruk av sjelesorgbegrepet.

Det LHBTI personer er blitt utsatt for i den såkalte homoterapien eller konverteringsterapien, er overgrep.

Når et menneske som søker samtale om dype eksistensielle identitetsspørsmål blir møtt med at Gud er imot homofili så er det en meget alvorlig og sterkt grenseoverskridende praksis.

Sjelesorg er en fortrolig samtale der en kan formidle noe en ikke ønsker å dele med alle.

Det kan være et konkret eksistensielt, etisk eller religiøst problem eller dilemma som en ønsker å klargjøre gjennom samtale.

Den som henvender seg til kirka skal ikke bli møtt med slike nedbrytende holdninger som det nå er satt søkelys på, og heller ikke en slik praksis som konverteringsterapi/homoterapi utøver.

Som biskop i Den norske kirke vil jeg understreke at sjelesorgsamtalen skal være en samtale og prosess som styrker livet.

Ingen skal utsettes for at ens grunnleggende identitet skal forsøkes endres.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.