I HA mandag 23. april forsvarer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen uten å begrunne hvorfor bygging av Dovrebanen fra Kleverud-Sørli ble avlyst og satt på vent i oktober, til tross for at NTP ble presentert og vedtatt i juni. Opposisjonen svartmaler når de da gir inntrykk av at jernbanesatsingen kollapser, hevder han videre. Tar det med stor ro, fordi han vet at svartmalingen er uriktig.

Her er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsens innlegg 23. april.

Avlysninga er relevant. Det blir ikke bygd noe som helst. Nå skal det planlegges. Litt pussig. Det er over to år siden planene for nevnte banestrekning var klare for bygging. Men, nå skal plutselig Sørli-Åkersvika hektes på samtidig. Fagekspertisen han støtter seg til har gitt det rådet. Sannheten er at de har ikke noe annet å si fordi finansiering mangler i 2018. Ikke bevilget.

Etater i det offentlige er like avhengig av penger for å sette planer ut i livet som i det private. Ingen penger, ingen aktivitet.

Det er mulig Solvik-Olsen ikke er urolig, som han sier. Men det er vi som er berørt av utbygginga, som det å få båndlagt store arealer, innløste eiendommer som ikke er sanert etter utflytting (hadde ikke penger til det en gang – nå ser det ut for at det i løpet av sommeren skjer noe med det) og mye usikkerhet. Tøffe tider.

Så håper jeg vi blir spart for flosklene om hvor vanvittig amatørmessig og dårlig styring de rødgrønne hadde før september 2013. Og hvor rosenrødt og fantastisk blåblå tar seg av samferdselspolitikken i Norge. Jeg minner igjen om at blåblå ikke har bygd en eneste meter skinnegang. Det som er bygd var planlagt og vedtatt av forgjengerene.

I juni får vi vel bekreftet utsettelse på ubestemt tid etter høringa til Jernbanedirektoratet.

Opposisjon: Stå opp og instruer minister og regjering!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.