Av og til er det lille nok til å gjøre dagen din. Et lite smil fra han bak kassa. En fin kommentar fra konduktøren på toget. En ungdom som reiser seg for å gi plass til en gammel.

Og de gangene når folk hjelper deg uten at de har bedt om det.

Det hadde seg sånn at bilen min kjørte seg fast en dag. Sånn kan det når en lastebilsjåfør tror han eier vegen og bare durer rett på i høy fart når vegen ikke er særlig bredere enn nevnte lastebil.

Resultatet her var to hjul i vegskulderen som var overfylt med snø. Den kom seg ikke av vegen.

En god kamerat i nærheten ble oppringt og kom hjelpende til med spade, uten at det hjalp nevneverdig. Frustrasjonen til vedkommende bak rattet, altså undertegnede var stigende. Måtte jeg krype til korset og ringe bergingsbil?

Så dukket han opp. En smilende mann som rullet opp vinduet og sa noe til kameraten utenfor.

Han parkerte så sin bil og kom rolig bort med en matte under armen som han plasserte under det ene dekket. Så satte han i gang sammen med min kompis og gynget bilen opp på sikker grunn slik at dekkene endelig fikk feste og gassingen min ga respons.

Og så dro han. Uten at jeg fikk anledning til å takke.

Så da gjør jeg det her. For selv om det kanskje ikke er all verden å stanse for å hjelpe, er det mange som ikke gjør det.

Det er nettopp slike små inngripener som gjør verden til et litt bedre sted.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.