Alle partiene som støttet merknaden gir med dette tydelig beskjed til regjeringen om å bedre rammevilkårene og rette opp i den konkurransehemmende situasjonen som avgiften setter hestenæringen i. I tillegg kan Senterpartiet vise til full fjerning av avgiften i sitt alternative budsjett, noe som uten tvil er den beste løsningen for hestesporten og -næringen.

For det er ikke til å legge skjul på at hestenæringen er i en vanskelig situasjon. Det blir født færre føll, det er færre startende hester og rideskoler må legge ned. Dette i tillegg til forfall på anlegg og manglende økonomisk kraft til å ta den opprustningen som er nødvendig for at sporten skal overleve og vokse, er i dag kritisk og definitivt på etterskudd. Selv om den generelle interessen for hest er stigende i Norge, og Europa for øvrig, er det i Norge vist liten politisk vilje til å satse på en viktig distriktsnæring, før nå.

Det var derfor en stor glede og lettelse da flertallsmerknaden ble vedtatt, med så klare og tydelige signal om å lette situasjonen for å kunne satse på hest i Norge. Med Sverige som målbart land, har hestenæringen potensiale til å omsette for om lag 35 milliarder norske kroner. Dette er en betydelig vekst, når vi vet at næringen i dag omsetter for ca. 7,4 milliarder norske kroner. Til sammenligning omsetter Sverige for 72 milliarder, noe som gir om lag seks milliarder skattekroner til statsbudsjettet.

Innlandet Travforbund setter lit til at våre lokale politikere følger opp det deres folk i Stortinget vedtok i budsjettrunden. Dette vil rett og slett avgjøre hestenæringens fremtid. En satsing og endring av rammevilkår vil fortsatt sikre de norske hesterasene, gi barn og unge en meningsfull fritid og tilrettelegge for hest i helserelatert arbeid. For å kunne dette, må totalisatoravgiften fjernes for at verdier skal kunne skapes.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.