En skal søke lenge etter en statsråd som har håndtert en sak mer klønete enn hva Helgesen har gjort i ulvesaken. Sentrale høyrepolitikere på toppnivå er rasende, de har forstått at dette svekker Ernas drøm om fire nye år i førersetet for Norge. Det hjelper da også lite da at landbruksministeren fra Frp er dypt uenig i Helgesens avgjørelse hva ulvejakt angår.

Brorparten av sentrale politikere har nok undervurdert harmen og misnøyen ute i distriktsnorge over en mislykket rovdyrpolitikk. Ap som nå kan kapre tusenvis av stemmer fra regjeringspartiene ved høstens stortingsvalg bør kjenne sin besøkelsestid, men Gahr Støre som ellers briljerer med sine talegaver er i disse dager nokså taus, så hva kan vi velgere lese ut av det?

Senterpartiet derimot tror jeg vil gjøre et brakvalg, Trygve Slagsvold Vedum var modig nok til å stille seg i spissen for demonstrantene i Oslo nylig. Samarbeidspartiet vinglende Venstre med rovdyrelsker Elvestuen i spissen risikerer derimot å havne under sperregrensen, atter en snubletråd for Erna.

Ap og Gahr Støre må heller ikke gå i den fella at de blir så seierssikre på høstens valg at de blir bleke i rovdyrdebatten. Ikke undervurder den norske bonden, for om du fulgte med i historietimene på skolen, så bør du vite at den Norske grunnloven er skrevet av bønder. Langt tilbake falt Olav den hellig for bondehærens overmakt.

Norsk presse som i stort er dominert av urbane mennesker og tankegang makter ikke i dagens situasjon å gi et godt og riktig nok bilde av rovdyrproblematikken. Den urbane veivalsen er den som først får grønt lys. Vi snakkes etter høstens valg, det går raskt mot en ny valghøst.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.