FO Hedmark minner om at det er de lokale politikerne som har ansvaret for det kommunale NAV i vårt fylke. Mange mennesker er avhengige av NAVs tjenester for å få hverdagen til å gå rundt, eller for at målet om å få jobb skal bli virkelighet. Men NAV er ikke bare en arbeidsformidler eller en trygdekasse, men også en viktig lokal samfunnsaktør.

NAV og alle som arbeider der er nær menneskene og samfunnet rundt seg. For å få til god kontakt mellom NAV og lokalt arbeidsmarked, må ansatte i NAV og kontaktpersoner i kommunene og bedriftene kjenne hverandre godt og vite hva som kan tilbys av arbeidsplasser og arbeidskraft.

Hvis avstanden mellom menneskene og stedet man skal henvende seg til er for lang, vil det for mange være vanskelig å få nødvendig hjelp til rett tid. De ansatte i NAV har en tøff jobb når det gjelder å balansere brukernes behov opp mot lover og forskrifter. Ansatte i NAV fortjener både honnør og respekt. Ansatte veileder og støtter brukere med alt fra bolig, gjeldsrådgivning, stønader, veien til arbeid og kontakt med helsetjeneste.

En kommune skal være stolt av sitt NAV og sine ansatte. Et godtfungerende NAV kan bidra til å hindre frafall i skolen, at mennesker som lever i fattigdom får et mer verdig liv, og til at mennesker kommer i utdanning eller arbeid. Videre kan NAV bidra til å være et viktig bindeledd til andre deler av lokalsamfunnet som skole, helsetjenester og barnevern.

NAV kan bli bedre på mye. Men NAV blir ikke bedre av seg selv. NAVs tjenester blir bedre på grunn av dyktige folk med sosialfaglig kompetanse, og nok ressurser til å drive godt og tett oppfølgingsarbeid av de som trenger det mest. FO vet det er tre ting som er viktig for et godt NAV og som lokale politikere bør være bevisste; gi de ansatte på NAV-kontorene handlingsrom til å drive kreativt og sosialfaglig oppfølgings – og endringsarbeid. Styrk det lokale partnerskapet – NAV er en viktig del av lokalsamfunnet og sats på tett oppfølging av unge som faller utenfor og styrk ungdoms- og barneperspektivet i NAV.

FO Hedmark organiserer mange ansatte i NAV. Vi vet at det største problemet i dag ikke er at folk ikke vil i aktivitet eller i arbeid, men at de ikke får mulighet til å delta. NAV trenger en heiagjeng i kommunen. Sørg for at din stemme går til politikere som vil utvikle og satse på NAV, satse på nærhet mellom ansatte og brukere og bidra til et NAV som fungerer godt - til beste for kommunens innbyggere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.