Nå har Norge en visestatsminister/finansminister/partileder – ved navnet Siv Jensen (Fremskrittspartiet) valgt å gå i Sylvi Listhaugs fotspor, og som bruker ord som «vi skal knuse disse jævla sosialistene» i en tale i forbindelse med landsmøtet.

Det går dårlig med Fremskrittspartiet på meningsmålingene for tiden. Når Siv Jensen må ta i bruk ord som «knuse» og «jævla» om politiske motstandere - for igjen å få medieoppmerksomhet, viser det en desperat partileder. Og et forsøk på å avlede oppmerksomheten for egen inkompetanse og udugelighet. Men det viser et åpenbart behov for Norge og det norske samfunn at Siv Jensen og Fremskrittspartiet må ut av regjeringskontorene snarest. Ikke minst av hensynet til omdømme internasjonalt.

Om Høyre skal ha noe troverdighet, anstendighet og verdighet igjen, holder ikke lenger med ordene «jeg ville nok ikke brukt de ordene» etter dette, Erna Solberg. Heller ikke at «alle kan gjøre feil». Nå får hun vise hvem som er sjefen, og ikke tillate slik forsøpling av politiske debatter av en visestatsminister. Finn deg en ny visestatsminister!

At Erna Solberg gjør hva som helst bare for å være statsminister, har Norge erfart. Ingen sperrer igjen. Men å ta inn igjen en person i regjeringen (Sylvi Listhaug/ Fremskrittspartiet) - som Stortinget har uttrykt mistillit til – viser jo at dømmekraften er på vikende front, Erna Solberg.

Og hva med Kristelig Folkeparti? Kan påståtte «kristne verdier» være forenlig med at «vi skal knuse disse jævla sosialistene», partileder Kjell Ingolf Robstad? Han har valgt å samarbeide med Fremskrittspartiet, og trosset velgerløftet om ikke å gå i regjering med Fremskrittspartiet.

Jeg er en av mange som er stolt over å være sosialist. For sosialismen har gjennom mange års kamp klart å stoppe høyrekreftenes urettferdige og undertrykkende politikk ovenfor arbeidstakere og trygdede, det vil si majoriteten av befolkningen. Slik vil den fortsette å holde på med.

Nå skjønner jeg at Siv Jensen vil starte en ny kamp for å tilbakeføre samfunnet til 1800-tallets fremstilling av livsvilkårene for arbeiderklassen. Hvor arbeiderne igjen skal stå med lua i handa og kalles «jævla sosialister». Er det akkurat det Siv Jensen vil? Freidig nok til å kalle Fremskrittspartiet for partiet for «folk flest».

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.