Under HAs politiske debatt på kulturhuset, ble problematikken rundt utbyggere aktualisert. Hamar er omgitt av mange bolig- og utbyggerfirma og en konsekvens av dette er et overdrevet utbyggerstyrt boligmarked. Dette er et problem.

Det er fint at boligfirmaer tilbyr sine produkter og tjenester, men slik det fungerer i dag, har de urettmessig mye makt i det lokale markedet. Før et område er ferdig regulert, kjøpes store områder opp, for senere å selges videre tomt for tomt med strenge klausuler og høy profitt.

Vi ser et marked kontrollert av utbyggere, på barnefamiliers bekostning. I stedet for at hver familie har friheten til å kjøpe sin egen tomt der de kan bygge sitt eget hjem, er all makt og fortjeneste i utbyggernes hender.

Jeg tar derfor til orde for et kommunalt tomteselskap som kjøper områder godt egnet for boligformål, regulerer det ferdig og selger tomter til familier til kostpris. På denne måten kan kommunen åpne boligmarkedet og tilby etterlengtede prisgunstige selvbyggertomter.

Hamar skal være den beste byen å bo i og flytte til!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.