Takket være By- og bygdelistas (BBL) grep om utviklingen i Hamar, kan kommunen se lyst på framtida. Det bekreftes av Kommunal Rapport.

Som komiteleder for Oppvekst og Kultur er det selvfølgelig tilfredsstillende å lese at Hamar er gode på nettopp dette. Vi har vår høyeste skår på kulturområdet.

Vår grunnskole karakteriseres som bra, men vi mangler noe kompetanse på lærere i norsk, engelsk og matematikk på 1-7 trinn, dette arbeides det intenst med. Til gjengjeld er andel lærere som oppfyller kravene på 7-10 trinn best i landet.

Når det gjelder næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommuneøkonomi, er vi best i region Innlandet. Vi er også inne på topp 20 når det gjelde høyere utdanning.

Kommunal Rapport bekrefter at økonomien er god og at få kommuner har redusert gjeldsgraden de siste årene så mye som Hamar. Dette motbeviser innlegg fra de som svartmaler Hamars økonomiske situasjon.

Det er allikevel Kommunal Rapport sin vurdering av framtidsutsiktene for Hamar som gleder mest. Basert på 22 indikatorer kommer Hamar i framtidsbarometeret på en 12 plass blant de over 400 kommunene i landet. Dette er 20 plasser bedre enn neste kommune i regionen som er Lillehammer.

Etter at «døgnfluen» BBL kom inn i kommunestyret i 1992, og har hatt makten siden 1999, kun avbrutt av et Ap-intermesso i 2011-2015, har grunnlaget for Hamars posisjon og status blitt bygget stein på stein.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.