Det blir ikke dobbeltspor i Hamar og de andre byene langs intercity-banene. Det meldte Aftenposten 22. juli. Avisa skrev da at regjeringa Solberg (H, Frp, V og KrF og jernbanedirektoratet har skiftet kurs i jernbanepolitikken, og at samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) krever at utbyggingen av dobbeltspor må bli billigere. Å la være å bygge dobbeltspor i byene bidrar mye til det.

Noen i Hamar nektet å tro dette. I skrivende stund er det fem uker siden Aftenposten brakte nyheten om nei til dobbeltspor i byene. Dale og regjeringa har fortsatt ikke sagt at det Aftenposten skrev, var feil. Det er derfor god grunn til å tro det er riktig. Da kan vi fastslå at Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti nok en gang svikter Hamar i banesaken, og at statsminister Erna Solberg (H) til gagns bryter løftet sitt om trase øst.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.