Vi viser til leserbrevet i HA 2. oktober der Sverre Laugerud etterlyser svar på forslaget sitt om å få iverksatt en egen gudstjeneste-app.

For rundt et år siden, kom Laugerud med forslaget om en egen applikasjon til mobiltelefonen der du enkelt og greit kunne få oversikt over når og hvor det er gudstjenester, uansett hvor i landet du er.

Forslaget var veldig godt, og hadde da allerede vært snakket om her hos oss.

Som man kanskje vet, er den norske kirken en stor organisasjon, faktisk Norges største, med 3,7 millioner medlemmer. I fjor var det over 60.000 gudstjenester i hele landet.

Det betyr at når en slik applikasjon til mobiltelefon, skal utvikles og tas i bruk, så krever det et godt stykke arbeid.

Arbeidet med en gudstjeneste-app er satt i gang, og Kirkerådet har nå satt av ressurser til et forprosjekt. En av de store utfordringene vi har, er at organisasjonen vår er veldig sammensatt med litt ulike nettløsninger.

Her er det imidlertid også nå satt i gang et arbeid for å få hele «apparatet» vårt inn på løsninger som snakker godt sammen. Det vil gjøre det mulig å få samordnet all informasjon enkelt, digitalt i applikasjonen.

Forprosjektet vil vise hvor lang tid det vil ta før en slik app kan iverksettes, men arbeidet er altså i gang.

Dette viser at en god idé fra en vanlig kirkegjenger, kan nå til topps i Kirke-Norge. Det nytter å si ifra.

Fortsatt må vi nok be om litt tålmodighet. Du må være forberedt på at det vil ta tid før du kan finne en aktuell gudstjeneste der du er via mobilappen.

Men en dag vil vår felles drøm forhåpentlig bli virkelighet: En gudstjeneste som bare er et sveip unna.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.