I forbindelse med at staten Israel feirer 70 år siden opprettelsen og fordrevne palestinere demonstrerer ved grensen, kan nyhetsmedier verden over melde om israelske soldater som ikke nøyer seg med å skyte opp tåregassgranater eller bruke gummikuler. Nei, de skyter med skarpt mot palestinerne! Og det bare de befinner seg i nærheten av grensegjerdet.

Resultatet så langt er flere titalls drepte, blant disse flere barn og endog en handikappet i rullestol! I tillegg et par tusen skadede. Ja, til og med journalister er blitt offer for soldatenes kuler. At denne ekstreme volden skjer med full støtte fra landets ledere er ikke egnet til å forundre noen.

Israels sikkerhetsminister skal ha uttalt at tallet på drepte ikke betyr noen verdens ting! Dessuten begrunner Israels statsminister denne ekstreme voldsbruken med at de bare forsvarer seg mot palestinerne som kaster stein mot dem. Det er på en måte den bibelske fortellingen om gjetergutten David mot den råsterke Goliat. Bare at nå er det palestinerne som er David og Israel som er Goliat. De ser på seg selv som Guds utvalgte folk. Og nå har de også fått full ryggdekning fra den gale amerikanske presidenten.

Er det ikke på tide å ta et oppgjør med dette herrefolket som så skamløst turer fram og tar seg til rette? Hvor mange ganger har de ikke ignorert resolusjonene fra De forente nasjoner, om brudd på folkeretten, om urettmessig okkupasjon av palestinske områder, om ulovlige bosetninger på steder der palestinere før holdt til.

Burde vi ikke la være å kjøpe varer produsert i Israel? Andre typer boikott og sanksjoner måtte da også være mulig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.