Hedmark fylkeskommune har vedtatt sitt aller siste budsjett. Et budsjett som viser en klar grønn retning i våre satsinger. Det vil bidra til god utvikling av Hedmark også etter at vi er sammenslått med Oppland.

Vi får lite drahjelp fra sentralt hold, og det vises liten vilje til vekst og utvikling i distriktene fra regjeringen. Stadige kutt i viktig områder gjør det krevende å bidra til en grønn og god utvikling av Hedmark. Vi klarer å gjøre viktige investeringer i framtida fordi fylkeskommunen har vært driftet godt i flere år. I tillegg gir vårt eierskap i Eidsiva handlingsrom til å prioritere viktige tiltak i hele Hedmark.

Vi fortsetter å satse på ungdommene våre. Det aller viktigste er selvsagt at flere og flere av dem fullfører videregående, og at vi har landets beste videregående skoler. I tillegg til å investere i gode skolebygg med miljøvennlige løsninger, er det en ekstra satsing på utdanningene med grønn profil. Jønsberg videregående skole får nytt drivhus, og vi investerer i en skogsmaskin ved Solør videregående skole, avdeling Sønsterud. Dette er utdanninger som er viktige i et fylke som satser på bioøkonomi og grønne næringer.

Vekst i grønne næringer er viktig for Norge og for Hedmark. Derfor har vi gitt 20 millioner til et høgskoleløp i bærekraftsøkonomi på Kongsvinger. Den første av sitt slag i Norge. Det er også satt av penger til å følge opp bioøkonomistrategien slik at vi sitter i førersetet for å skape flere grønne arbeidsplasser i Innlandet.

Skal vi lykkes med det grønne skiftet, er bosetting i distriktene viktig forutsetning. Det betyr at folk må kunne både jobbe og gå på skole der de bor. Derfor fortsetter vi å stimulere til bredbåndutbygging i hele fylket for å redusere de digitale klasseforskjellene. Vi bidrar også med økt innsats for innovasjon i helsesektoren med et innovasjonssenter knyttet til HelseInn-klyngen i Elverum. Bruk av ny teknologi og nye løsninger er viktige tiltak for bosetting i hele Hedmark.

Hedmark er landets mest spredtbygde fylke, og vi er avhengig av god infrastruktur. Derfor opprettholdes styrkingen på vedlikehold av og investering i fylkesvegnettet. I tillegg satser vi ekstra på trafikksikkerhet for å bidra til tryggere ferdsel for myke trafikanter. Vi ønsker flere klimavennlige løsninger, og viderefører ordningen med støtte til ladere for el-biler, og tiltak for å øke andelen kollektivreisende prioriteres. Vi jobber også videre med prosjektet Mjøsbyen som skal bidra til utvikling av attraktive steder og grønne reiser.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.