Det er sommer, sol og fest på jobben. Iskald hvitvin og en duggende frisk pils, svigermor er barnevakt og kollegene er i feststemning.

Men mens de fleste synes sommerfesten er en hyggelig og morsom happening, er det for andre en krevende opplevelse.

Hele 12 prosent av norske arbeidstakere sier de ikke går på sosiale arrangementer med jobben på grunn av for mye alkohol – og at de føler seg sosialt ekskludert, viser en ny rapport fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Like mange opplever drikkepress i jobbsammenheng.

Å droppe sommerfesten eller andre arrangementer på grunn av kolleger eller lederes alkoholbruk er neppe ønsket resultat, verken for festkomiteen eller ledere.

Når kollegaens oppførsel blir ubehagelig eller situasjonen blir klein, skyldes det ofte at det drikkes for mye alkohol.

Fulle kolleger med hodet under armen og armen i bind, er sjelden gøy og en sommerfest skal være hyggelig for alle, også for dem som av ulike årsaker ikke drikker.

Vi vet at det er stor aksept for et moderat forbruk. Det er en kjensgjerning at alkohol får oss til å slappe av og det er også er mye hygge forbundet med alkohol.

I FHI undersøkelsen er det bare 17 prosent som mener at man må droppe alkohol helt og holdent i jobbsammenheng av hensyn til de som ikke drikker. Det er når det blir beruselse og større mengder, det blir problematisk.

Vårt budskap er ikke at vi skal slutte å drikke alkohol på sommerfesten, men at man må ha en bevissthet på hvor grensen går.

Ledere har et ekstra ansvar – også på fest – og når noen trår over grensa. Som god rollemodell for sine ansatte, som den som handler og følger opp og ikke minst som den som ivaretar arbeidsplassen omdømme, sikkerhet og arbeidsmiljø.

Det gjelder i alle sammenhenger der det brukes alkohol knyttet opp mot jobb – også i de såkalte gråsonene.

Så hvordan balansere ønsket om høy stemning og hyggelig fest med ønske om å unngå at det går skeis? En fest uten ubehagelige episoder, at noen driter seg ut eller ikke kommer på jobb på grunn av bakrus dagen etter?

Det enkleste er ofte det beste; snakk om det i forkant. Rapporten fra FHI viser en tydelig forventning blant norske arbeidstakere om at arbeidsplassen skal ha retningslinjer om alkoholbruk.

Rundt 50 prosent av norske arbeidstakere mener det er problematisk at kollegaer drikker seg tydelig beruset på sosiale arrangement i jobbsammenheng.

Andelene som syntes slik ineffektivitet var problematisk varierte mellom 40 og 75 prosent. Holdningene til heldagsfravær var generelt restriktive og varierte i liten grad mellom bransjer.

Det er flott, for arbeidsplassen er også en av de beste arenaene som finnes for å skape endring når det gjelder rus og avhengighetsproblematikk. I tillegg er det samfunnsøkonomisk smart å ha klare kjøreregler for både hvordan arbeidsplassen kan forebygge og hvordan den kan håndtere.

En rapport utført av Samfunnsøkonomisk Analyse for Akan kompetansesenter, viser at fravær dagen derpå og ineffektivitet koster arbeidslivet over en milliard kroner årlig.

Med åpenhet og avklaring av forventninger burde sommerfesten bli en hyggelig sammenkomst for samtlige.

De aller fleste av oss drikker, så det skader neppe å snakke litt om hvordan vi skal drikke sammen også? Det vil spare samfunnet for store summer årlig.

LES OGSÅ: Hver dag finner du nye leserinnlegg og sterke meninger på våre debattsider

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.