Frokost i morgen fra halv sju til halv ti. Men vi har tre turistbusser her, så jeg anbefaler å spise seint, hvis du kan.

Hotellresepsjonisten hadde de beste intensjoner. Men jeg måtte opp om morran, og kunne ikke drøye frokosten til formiddagen. Snart skulle jeg oppdage at jeg burde droppet den helt.

«Hvor trangt og gæli kan det være?», tenkte jeg. Jeg skulle bare huke meg nedpå for et par kjappe knekkebrød, kanskje et bløtkokt egg. Jeg hopper som regel over bønner og stekte tomater, men benytter gjerne muligheten for både bacon og grovbrød, juice og ferskpresset smoothie. Det er jo deilig å få alt servert!

Denne gangen var det verre. Jeg kom så vidt innafor døra i frokostsalen før jeg ufrivillig var innblandet i et basketak om servietter. Det var japanske turister over alt. Lett iblandet tyskere med tallerkener fulle av croissanter. Jeg fikk en albue i magen på veg mot bestikk-kurvene (tomt), og tråkket til gjengjeld uforvarende ei dame på foten.

Folk kjempet om brødskivene som sto det om livet og etterlyste både melk (rett bak deg!), brown cheese og reine glass. Resepsjonen kjente kanskje busslastenes ankomst, men kjøkkenet åpenbart ikke fått notatet, og var fullstendig på hæla, stakkars. I mangel på boller, sneik jeg til meg en kaffekopp, fylte den med havregryn og yoghurt og forberedte meg på stående buffé ved vinduet. Men ei skje var ikke å oppdrive. Derimot fikk jeg sitte! Ledig plass ved et smulete bord ingen hadde ryddet av, men pytt. Jeg skulle ikke legge fra meg noe uansett.

At yoghurt kan spises med gaffel, er nå bevist. Og det gleder meg at japanere og tyskere kan komme til å se det som en eksotisk og typisk norsk frokostskikk.

På denne siden kan du finne flere av HAs God Dag-spalter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.