Lampa over spisebordet hadde fått ny pære, og nå satt vi der over middagstallerkenene mens refleksjonen fra fløtesausen truet med å gjøre oss akutt snøblinde. Han dimmet. Pæra summet som en irritert veps i en fyrstikkeske.

Før hadde vi 60 watt. 60 gamle watt. 60 watt det var mulig å forholde seg til. Men så sa vår trofaste lyspære takk for seg.

Vi forsøkte først en anbefalt erstatningspære. Men lyset var så begrenset at vi etter å ha famlet rundt i mørket en kveld ikke så annen løsning enn å skifte den ut.

Vi økte derfor til det som skulle være 12 nye watt, eller 100 gamle.

Hele 400 kroner var nå investert i en skarve pære. Tross alt fikk vi svært mye lys for pengene!

Fornøyde var vi likevel ikke.

Det å «bytte lyspære» har i løpet av den siste uka fått helt ny betydning. Der vi før grov fram noe glassvøpt glødetråd fra bakerst i en skuff, går vi nå på butikken og bytter pære over disk.

Og vi bytter og bytter.

Nå er pære-variant nummer fire på plass i lampa over spisebordet. 60 gamle watt, 7,5 nye. 806 lumen – hva nå enn det er for noe. Varmt hvitt lys, 2.700 kelvin. Dimbar og med fem års garanti.

Minuset er at den bråker, og at vi fortsatt ikke er helt fornøyd med lyset den gir. Men nå har vi levert tilbake så mange pærer at vi ikke tør oppsøke lampebutikken enda en gang.

Så da er det vel bare å vente til den tar kvelden, og håpe vi har bedre lykke neste gang – at vi da ser lyset. Dessverre er pæra beregnet å vare i 15.000 timer.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter fra HAs skinnende skribenter

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00