Noen ganger er jeg så reaksjonær og tverr at jeg mener verden burde stoppe opp:

«Nå har vi da alt vi trenger? Smarttelefonene er smarte nok, internett er raskt nok, solkremen virker. Nå kan vel utviklingen bare stanse?»

Min håpløse og lavpannede tanke ble straks fulgt opp av en diskusjon med en venn fra oppi dalen. Vi stilte oss det store spørsmålet:

«Hva kan vi finne opp som verden trenger, men som ingen har tenkt på før oss?»

Alle ideene vi klekket ut viste seg å være funnet opp fra før. Gode råd føles dyre når man ikke har rukket å bli oppfinnermillionær ennå.

«Hva med biler laget av Lego?», foreslo dølen.

Jeg rynket på nesa: «Du tuller nå?»

Nei, hun tullet ikke. Lego er omtrent umulig å ødelegge, og vi hadde jo testet dette ved å kjøre Technic-Porschen min rett inn i en kommode – med et løst blinklys som eneste større skade.

«For det første er det umulig å bulke delene, og hvis noe likevel ryker, så er det bare å skifte det selv!»

Tanken var for så vidt god, men jeg begynte å minne om både vekt og stabilitet. Å kjøre rundt i en bil av plast er neppe særlig trivelig når kreftene røsker i karosseriet. Dessuten er nok setene ukomfortable i lengden.

Motvillig slo damen fra seg tanken, men kom raskt med et nytt forslag: Pilketårn. Ja, du hørte riktig.

Et pilketårn er ikke ulikt et jakttårn, men det brukes altså utelukkende til isfiske. Vi snakker en 12 meter høy konstruksjon i stål og aluminium. Det hele er sammenleggbart, og en tre-fire sterke karer kan lett sette det opp i løpet av et par timer.

Fra øverst i tårnet har man full oversikt over hele sjøen.

Skal du ha den isolerte toppmodellen PT5000 med egen termos, så har vi nå en kampanjepris på kun 49.990 kroner. Røverkjøp!

Pilketårn altså, der har du den geniale oppfinnelsen som skal sikre pensjonen min. Løp og kjøp!
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.