llerede i den rekordhøye snøen gikk språkrådet ut med krisemelding: landets lagre av store bokstaver og utropstegn er tomme. krisa tilskrives i første rekke kommentarfeltene, sylvi listhaug og nsb. rådet hadde mekka sammen et kriseutropstegn, som ser sånn ut; (i), men for de utrydningstrua versalene var det ikke botevon, annet enn et magert håp om at hyllene mirakuløst fylles opp igjen naturlig, når våren får festa grepet og politikerne og de som må få ut all sin gørr på kommentarfeltene med velformulerte vendinger typ dra til helvete for helvete, får annet å tenke på. kryss fingra, ellers blir årets egentlige ropetegn uten.

men det er ikke bare versalene det spøker for. straks meldinga innløp løp jeg som et olja lite lyn ut på lageret, for å sjekke om det var mer fare på ferde. og huha: krukka med veldig er nesten bånski, det lille som er att holder neppe til sommeren. den devaluerte tid skriver jo ikke bare i capslock, vi snakker dem også: det holder ikke lenger med ett v-ord, det må minst to-tre-fjorten til. varsko her(i), jeg er v, v, v bekymra. skal vi virkelig bli generasjonen som sleit ut voldugr, adjektivet/adverbialet som har tjent oss helt fra norrøn tid? i tillegg til at vi tok rotta på caps locken? hva sier det om oss? (i) inflasjonens barn.

kjempeflaut. med 239 fullgode synonym å ty til burde vi klare å verne om den lille smulen vi har att, men det ser i øyeblikket innmari, uhyre, svært, enormt, totalt dårlig ut.

og det hjelper ikke å gå utenriks. tønna til usa (alt er jo større der borti) er helt tørrskrapt. hvis trump bedyrer hvor intelligent han er en gang til er hele kontinentet bankerott.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.