Denne tåler vanntrykk på 200 meter! Klokkeselgeren sto og viftet med et sveitsisk armbåndsur i hånda. Herr Glom hevet det ene øyebrynet. Hans gamle klokke var sporløst forsvunnet; han trengte en ny. – Også har vi en her, da. Vanntrykk på 100 meter, fortsatte selgeren og fant fram et ur til halve prisen.

Herr Glom klødde seg lett på haken. 100 meter hørtes plutselig simpelt ut. Ikke fordi det forelå umiddelbare planer om å begynne med dykking. 200 klang bare mer solid.

Og solid vil vi at ting skal være. Regntøy, for eksempel. Et ganske opplagt kriterium til en regnfrakk bør være at den evner å holde innehaveren tørr. Det er slett ingen selvfølge. De mest kvalitetsspesifikasjonsorienterte har sikkert full oversikt over hva som skiller 3.000 mm vannsøyle fra 10.000 mm, men selv er jeg såpass enkelt innredet, eventuelt kravstor, at jeg forventer at en regnjakke holder regnet ute. Hvis ikke synes jeg poenget forsvinner litt. For ikke å snakke om telt. Det fint med solide myggnettinger og innerlommer for oppbevaring av turmat, men det hjelper lite når det ikke skal mer enn litt tett tåke til før teltduken lekker som et kaffefilter. Men dette er veldig enkelt å løse, for telttur er ikke noe særlig å stå etter uansett. Og hoteller er stort sett vanntette.

Herr Glom er logisk skrudd sammen. Han vet at risikoen for at klokka på ett eller annet tidspunkt vil skilles ad fra sin eier og forvandles til hittegods, uansett er langt større enn for spontanbading. Så han gikk for klokka som tåler vanntrykk på 100 meter, som kostet halvparten av den som tålte 200 meter, vel vitende om at litt lett sprut fra tannpussen nok vil bli urets mest ekstreme påkjenning. Og godt fornøyd med at datoen står med så store bokstaver at han ser den uten lesebriller.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.