Når man leser nyheter på internett, får man ofte opp andre saker som kan være av interesse. Siden man faktisk har valgt å lese om for eksempel reise, dukker relaterte saker opp. Noen setter pris på dette, andre synes det er en pest og en plage at man får noe man kanskje ikke har interesse for, i fanget.

Nettbutikkene er ikke stort bedre. Jo mer du surrer rundt på leting etter noe som bare er kjekt å ha eller noe du virkelig trenger, jo oftere popper nettopp disse produktene opp igjen på de utroligste steder. Blinker mot deg, gjerne sammen med andre ting de tror du kan ha sansen for.

Selv har jeg flere ganger gått på en smell når jeg har ligget på sofaen med telefonen eller nettbrettet og blitt pepret med det jeg var interessert i for noen dager siden. Det virker på meg, i hvert fall en gang iblant. Veien er kort til et spontankjøp.

Så dukker de opp. «Andre kjøpte også»-varene. Siden du slo til på shortsen, kanskje du rett og slett trenger et par matchende sokker eller en ny t-skjorte? Andre folk har nemlig kjøpt dette, så hvorfor skal ikke du? Det er her det ofte går helt galt.

Nylig var jeg på utkikk etter sykkelsko. Jeg har nemlig tatt opp igjen syklingen etter noen år, og ville oppgradere utstyret litt. Jeg var i ferd med å gjennomføre kjøpet, da jeg fikk et tilbud jeg synes var mildt sagt meget spesielt. Vannpistol.

Ikke hjelm eller pedaler, men vannpistol. Helbom eller er det en tanke bak? Har det rett og slett vært så mye gruff mellom bilister og syklister at man blir oppfordret til å bevæpne seg? Nei, slik vil jeg ikke ha det. Man trenger nok langt har dere skyts i kampen om vegen.

Her kan du lese flere av HAs humoristiske, filosofiske eller melankolske God Dag-spalter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.