Kollegaen sto over meg og ristet på hodet: «Du har mange rare rutiner», sa han – etter at jeg nok en gang hadde byttet kontorplass, slik jeg gjør hver dag klokken 12:30.

«Har du det sånn hjemme også?»

Svaret er nei – tvert imot.

Jeg er kanskje det mest spontane og uforutsigbare mennesket du aldri har møtt.

Ingen dag er lik – med unntak av et par knøttsmå rutiner:

Hver morgen ringer vekkerklokka 05:16. Da har jeg nøyaktig to minutter på meg til å ramle ut av senga, krype bort til døra og nappe ut klokkeradioen før den begynner å bråke infernalsk.

Ferden fortsetter rett i dusjen, hvor jeg døser meg gjennom morgenandakten på P1.

Deretter gjelder det å skynde seg ut, pusse tenner og gjøre seg ferdig før den SJUKT irriterende værmeldingen kvart på seks. Du vet – den lange og tørre værmeldingen med ekstra detaljert og monotont varsel om vindstyrke og bølgehøyde for hvert eneste lille fiskevær langs norskekysten.

Er dagens moderne fiskebåter virkelig avhengige av fem sekunders værvarsel på radio for å kunne vite om det er forsvarlig å seile til sjøs?

05:46 stiller jeg inn vannkokeren på 70 grader. Mens jeg venter, lager jeg en brødskive med leverpostei og sylteagurk. Vannet helles oppi en kopp med te og honning. Jeg spiser skiva mens jeg kler på meg nærmeste bukse.

05:56 er jeg klar til å forlate huset. Det siste jeg gjør er å styrte tekoppen – som nå har blitt akkurat kald nok til at jeg ikke svir ganen.

05:57 sitter jeg i bilen, og fire minutter senere er jeg på jobb – bare ett minutt for sent. PC-en fyres opp, og i mellomtiden henter jeg dagens første av sju kaffekopper.

06:03 er arbeidsdagen i gang for fullt, og jeg rekker ikke å puste før jeg kommer hjem åtte timer senere.

Mat, Flyhavarikommisjonen, enda en dusj – og rett i seng etter Dagsrevyen. Neste dag gjentas hele prosessen til punkt og prikke.

Er jeg et vanedyr? Kanskje litt, når jeg tenker meg om.

Til gjengjeld er jeg totalt crazy i helgene: Da står jeg opp en hel time senere.

LES OGSÅ: Irriterende morgenfugler – finnes det noe verre ...?

LES OGSÅ: Bare tull med tall – og et ørlite hint av OCD

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00