Time etter time i åpent kontorlandskap senker iblant et grått slør ned over skallen min. Da hender det seg at jeg tar med meg en kaffekopp ut i bakgården, eller bare tar to minutter og rusler rundt kvartalet en tur. Det bruker å hjelpe godt.

Slik var det også en dag i forrige uke. Hue var tomt, men helt fullt. Så jeg måtte ut for å sniffe i meg litt krisp, fin høstluft. Sjøluft kan en vel knapt skryte på seg i Hamar, men et par drag ta bris fra Mjøsa skal en heller ikke kimse av.

Så jeg skaffet meg en kruttsterk kopp med kaffe, tok på meg frakken og skjerfet og gikk ut i sola. Hue var ekstra skakkjørt denne dagen, så for å få inn godt med luft i toppetasjen spradet jeg ned bakken i retning mot parken i Strandgata. Der drev unger og foreldre i lekeparken, og jeg la inn en ekstra runde gjennom parken og oppover igjen mot Grønnegata. Gult og rødt lønneløv hadde laget et fint mønster på bakken.

Det var da jeg tok fatt på stigningen mot HA-kvartalet igjen at jeg merket at noe var alvorlig galt i venstre lår. Det stakk i som sto det en tapetkniv i muskulaturen. Vondere og vondere ble det, og da jeg kom opp i Grønnegata nærmest slepte jeg venstre bein etter meg som et skadet dyr på jakt etter et hvilested.

Vi snakker strekk. Big time. Kaffestrekk, kanskje det kan kalles. I alle fall var venstre bein helt ute av drift, og jeg fikk hinket meg tilbake inn i det uventilerte betonghølet, satt meg på min post. Der jeg ble resten av dagen. Nå frykter jeg at strekken er så alvorlig at jeg er ute for resten av sesongen.

Noen må gå. Betydelig mer.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00