Han er ikke aleine. Stasjonen er tettpakket med folk denne kvelden. Stemningen er på topp, og det samme er lydnivået fra de diverse festlige lagene som står stimet sammen på perrongen.

Toget kommer, og stimen siger ombord. Sild i tønne. Den noe kuede natteravnen innser at det her blir en forsvinnende liten sjanse til å finne sitteplass, for ikke å snakke om en i rolige omgivelser. Så får han en glimrende idé. Komfortvongen foran i toget er nesten tom for folk, og virker herlig forlokkende med sine romslige seter med masse beinplass. Iveren blir stor, og den dempes ikke av at et fåtalls festlige passasjerer også har fått samme idé. Kupéen er stor, tenker natteravnen. Han fisker opp øreproppene fra lomma og synker tilfreds tilbake i setet.

Kort tid senere kommer konduktøren. Vel vitende om at det er dårlig med sitteplasser i resten av toget, tenker natteravnen at han denne ene gangen skal få lov til å sitte komfortabelt uten ekstra utlegg. Så tar konduktøren en prat med festgjestene foran i kupéen, som etter litt diskusjon seg imellom reiser seg opp og trekker bakover, ut av vognen. Konduktøren kommer bort til natteravnen. – Her koster det 100 kroner ekstra å sitte, men det er ledige plasser i bakerste vogn, sier hun vennlig men bestemt.

Det ble en høylytt «walk of shame» gjennom toget den kvelden. Heldigvis ble kommentarene fra de festlige passasjerene overdøvet av lyden av Slayers «Raining Blood» i natte- ravnens ørepropper.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00