Attpåtil er det fullt av folk, parkeringskaos og det som verre er. 

Å kjøpe gaver til barn er forsåvidt ganske enkelt. Der er det en million ulike leker å velge mellom, og de blir som regel fornøyd om det er noe som lager lyd eller rører på seg.

Om foreldrene blir like fornøyd med et trommesett eller andre ting som lager mye lyd i huset, er heldigvis ikke noe jeg trenger å tenke altfor mye på. 

Verre er det å kjøpe gaver til voksne folk. Det er ingen som har noen ønsker i det hele tatt. Hvert fall ikke som det går an å få gjort noe med. Mange sier de har alt, og kommer ikke på noe de kunne trenge.

Dermed blir fort det mest nødvendige å pakke inn en rull med søppelsekker, slik at man kan få kastet unna en del av haugen som man likevel ikke har bruk for. Det hadde vært et pluss for alle.

De som har alt kan gi bort noe til andre som trenger det, og neste år har man ikke lenger alt. Da blir ønskelista lengre påfølgende år. 

Et klassisk svar fra foreldre er jo også at man ønsker seg snille barn. Det kan jo i utgangspunktet være enkelt. For barn er det jo bare å holde seg litt ekstra snille. Hvert fall i et par uker, så kan man glemme det igjen.

Verre er det jo om man tar ønsket bokstavelig. Å kjøpe en gave er vanskelig nok, men å gå ut for å finne et snilt barn er verre. Spesielt om det i tillegg skal være et barn man kan gi bort.

Det kan kanskje være lurt ikke å prøve på det.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.