Hele mellomtrinnet skal på skautur. Med overnatting. Det mentale stresset hos bygdas mødre er dermed hevet til kritisk nivå. Det er ikke gjort på én kveld å få oversikt over behovene. Langt mindre skaffe til veie det som ikke er i hus. Det snakkes om teltlag, brødmat, termos og middagskompiser. Spikkekniver, fiskestang og hodelykt. Skolen er forbilledlig i rute med huskelister og informasjon og forventningene i heimen skrus deretter: gutta har snakket om lite annet de siste tre ukene og varmet opp med å sove i telt på plenen i åtte netter.

Så langt har vi haket av for regntøy, vindjakke og turbukse. Ullundertøy og ekstra skift er i boks. Vi har sokker, fleece, lue og votter under kontroll – det er tross alt snakk om utflukt i norsk sommer. Verre er det med støvler, siden ingen av de tre-fire parene vi har – eller mormor sine – passer til gutta i voksealderen.

Overraskende nok var det tendenser til rift om min gamle 50-liters ryggsekk av type Bergans fra midten av 90-tallet, men etter en smule forhandling ble familiens ryggsekker fordelt i fordragelighet. Diplomatisk storebror lot lillebror få førstevalget, siden han selv allerede hadde kapret tunnelteltet og den bærbare minigassgrillen. Neste på lista var soveposer og liggeunderlag. Check!

Ja - ja - ja - ja, svarer 10-åringen mens han krysser av for shorts, T-skjorte, badebukse og håndkle. Sjansen for at det blir bading i et tjern anslås nemlig til hundre prosent, det er tross alt snakk om utflukt i norsk sommer.

Alt som står igjen på lista, er gnagsårplaster, solkrem og marshmallows.

Og myggspray, da!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00