Å begynne på høgskolen er ganske så forskjellig fra å begynne på videregående eller ungdomsskolen. Det er her du får utdanninga di, her dine grunnstener for framtiden blir lagt, og du får for første gang gå på skolen som en voksen student, og ikke en elev. Forskjellene er store, men her får du lært deg det du trenger for å komme deg ut i arbeidslivet.

Første skoledag kribler det i magen. – Hva går jeg til nå? tenker du mens du tusler inn skoleporten. Du funderer og grubler mens lektorer, rektorer og faddere holder sine taler. De snakker om samhold, studietid og læring.

Sannheten synker raskt inn. Nå er det slutt på å få kladdebøker, blyant og viskelær. Du står på egne bein nå. Forelesningene gir deg nok kunnskap til at du skal klare å finne ut resten selv. Akademisk skriving, grundig forarbeid og den største konsentrasjon er i fokus når du nå setter deg ned for å få deg en bachelor, master eller doktorgrad.

I en forelesningssal står en lektor og holder et foredrag som studentene følger nøye med på. Faget læres bort, og mange av studentene er villige til å ta et dypdykk for å tilegne seg enda mer kunnskap om emnet.

Klokka slår ett, og det er klart for dagens siste forelesning. Du setter deg ned med skrivesakene, og begynner å notere i all hast. Forelesningen flyr forbi, og du er ferdig på skolen for dagen. Vel hjemme lager du deg middag, og du får endelig litt tid der du kan slappe av og reflektere over dagen.

Du går på høgskolen, du kommer til å ende opp med en grad, om det så er bachelor, master eller doktorgrad får bare tiden vise. Det viktigste nå er at du føler at du har begitt deg ut på noe riktig.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00