Endelig! Etter tre ørkesløse og kjedelige år blir livet igjen verdt å leve. Jeg skal ut på treningsfeltet igjen. Jeg skal nyte følelsen av 10 minusgrader som biter i kinnene og testosteronet som bobler i kroppen foran viktige kamper mot Biri og Skreia.

Husfruen minner om at jeg er blitt bestefar siden sist jeg var i manesjen, og at det ikke holder å ha samme sveis og tredagersskjegg som Gardiola.

Det kribler i magen som på en guttunge foran første seriekamp i knøtteserien. Jeg børster støvet av de svarte skinnstøvlene fra Adidas og setter dem omhyggelig inn med god, gammeldags skosverte. 18-åringen i huset rister megetsigende på hodet og minner om at det finnes annet på markedet i 2019 enn «dommerskoa» Copa Mundial.

Jeg finner fram igjen lefsa av ei kladdebok med de heftigste spilløvelsene mens jeg reflekterer over om «min fotball» fortsatt duger. Helgas tippekampmaraton viste med all tydelighet at fotballen har gjennomgått en vanvittig utvikling siden kinnskjegg, gjørmete baner og langpasningen var topp lørdagsunderholdning.

Jeg har sagt til gutta på HA-sporten at min første treningsøkt med 5. divisjonslaget Ringsaker IF holdes åpen – også for pressen. De ler og kaller meg Ludvigsen. Bare vent til neste høst; ikke noe er så ærlig som en fotballtabell.

Denne uka skal jeg igjen kjenne på lufttrykket i ballene og den sure lukten av svette markeringsvester i fargene gult og blått. Jeg skal nyte øyeblikkene av summende stemmer, skryt og skrål i garderoben og sannsynligvis kommer jeg til å gråte av glede i bilen hjem. Spørsmålet er selvsagt om spillerne gjør det samme etter møtet med meg – «the old one».

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter fra HAs berømte bakside

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.