For å begynne med begynnelsen, eller rettere sagt slutten: Det norske alfabetet slik vi kjenner det fra A til Å, kan feire jubileum i år. For nøyaktig 100 år siden kom den siste bokstaven - Å - på plass. Til da måtte to a’er gjøre tjeneste som å, noe som for enkelte ord kunne resultere i tre a’er på rad som for eksempel sjaaast. Utvilsomt ganske tungvint. Å var jeg en sangfugl lyder litt bedre enn Aa var jeg en sangfugl…

Å runde 60 år gir også en anledning til å feire, selv om det da gjerne går rundt for noen og hver. I år er det nemlig 60 år siden den første rundkjøringen kom på plass i fedrelandet. Det skjedde selvfølgelig på Sinsen der det jo har lett for å gå rundt for de fleste, men siden har det blitt mer utbredt fra landsende til landsende. Det går rundt og rundt i Hamar og i Stange, i Ringsaker og på Biri og sikkert også både her og der. Det går rundt til det ikke er flere rundter igjen, det er som med sirkelen: Ingen begynnelse, ingen slutt…

Til slutt et musikalsk dobbeltjubileum det swinger av: For 50 år siden banet musikkstasjonen Radio Lux seg veg gjennom eteren og serverte rykende fersk pop og rock til musikkhungrige langt utenfor Londons grenser natten lang. Her var Beatles og Stones, Elvis og Dylan, Connie Francis og Kinks, her var alle. Og vi lyttet og lyttet og verden ble en annen. For 25 år siden var det slutt. Et jubileum det også.

Er det rart det går rundt for en stakkar?

Ha en jubilerende helg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.