Jeg har blitt syklist. Nå, ikke det du kanskje tenker med en gang. Har ikke mistet lappen, nei. Men jeg har funnet ut at sykling er fin trim. En kommer mye lenger, mye lenger enn når en går. I førsten måtte jeg øve meg på på- og avstigning. Er ikke like lett som da en var atskillig yngre, gitt. Det har gått bra, bare noen få velt. Etter hvert som jeg mestrer sykkelen og formen har blitt noe bedre er turene blitt lengre. Men, ja det er et men. Når sykkelturen blir litt lang, blir jeg øm i r … Prøver å endre stilling, står mens jeg trår og tenker at det går over. Og så vandrer tankene:

Hva med gutta som sykler Tour de France? De sitter dag etter dag på sykkelen i tre uker! Riktignok med noen fridager. Men hva med deres r..? Jo da, de har sykkelbukser som visstnok skal fordele trykket. Men jeg tør ikke spørre: Hva med deres edlere deler? (Klarer ikke la være og tenke på problemstillingen).

I samme sykkelritt fikk jeg høre at en av syklistene hadde fått bot. Han måtte av sykkelen for å late vannet, som vi sier. Han hadde ikke tanke eller tid for å lete etter ei gran å skjerme seg bak. Publikum fikk bare komme seg unna (eller ikke). Resultatet ble bot. For slikt er ikke lov i Touren. Publikum skal skjermes!

Da undrer jeg meg igjen: Har aldri sett skilt om WC eller en do-følgebil? Åssen skal de bæra seg åt? Når de sykler i fem seks timer og drikker og drikker må de få væsken ut igjen. Ikke alt svettes ut, eller? Det finnes visst en forklaring: Disse syklistene har lært å tisse til høyre (det sto det). Alt dette skjer i fart. Men da skal de vel legge seg til høyre mot ei grøft, hvor ingen står. Men publikum er det jo overalt. Noen har visst også lært seg å gjøre det mot venstre, men de er i fåtall. Uansett må de vel bli bløte? Så da er vel regelen: Tiss i buksa og ingen bot!

Godt det er mange granbusker og lite publikum på mine sykkelturer.

Liv Torild Grøndahl

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.