På veg til en nyhetsjobb i Løten dukket det plutselig opp en reportasje om Dan Jansen på radioen. Du husker kanskje den notorisk uheldige skøyteløperen som alltid bommet når det gjaldt som mest.

I sitt siste forsøk, på 1.000-meteren, lyktes han endelig: Gull og ny verdensrekord. Hele Vikingskipet reiste seg og hedret den sympatiske amerikaneren som hadde opplevd så mye motgang.

Plutselig satt jeg parkert i en busslomme langs fylkesveg 24 og hulket mens jeg mimret tilbake til de gode dagene i 1994.

Lillehammer-OL gjør meg fortsatt i usedvanlig godt humør. Jeg blir aldri lei av å se Alsgaard cruise inn til gull på tremila – tilsynelatende uten å bruke så mye som en eneste unødvendig kalori. For en stil den mannen hadde i friteknikk! Resten av feltet så ut som nyfødte og urytmiske kalver i forhold.

Eller hva med skøytefantomet Koss – superhelten i rød trikot. Ren utklassing!

For ikke å snakke om 25. februar – sjuårsdagen min. I stua hjemme på Heistadmoen jublet jeg vilt for Lasse Ottesen som hoppet som ei kråke i motvinden, men som likevel endte på 102,5 meter i den lille bakken. Helt utrolig! Espen Bredesen toppet det hele med gull – med Ottesen på sølvplass.

For meg finnes det ikke noe vakrere idrettsøyeblikk enn bildene av Bredesen som svever høyt over Lillehammer. Blå himmel, gnistrende kulde, 20 i stil og en potte sur Jens Weissflog nede på sletta – bedre blir det ikke.

24 år har gått. Nå er det søren meg OL igjen, men magien er borte. Jeg griner ikke like mye av norske gull. Publikum mangler langs løypene; man hører knapt ei eneste kubjelle; stemningen er slapp. Løypene er mer sterile enn tyske tannklinikker.

Kan man ikke legge OL til et land som faktisk bryr seg om vintersport?

Men det er nå bare min mening ...

Nå er det på høy tid med et super-OL i Innlandet igjen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00