Det gjorde jeg for så vidt i fjor år også, men den viste seg ikke å være god nok. Jeg måtte ha en lettere sykkel. Jeg måtte ha en med større hjul. Bedre gir. Bedre bremser.

Når du sykler på en slik sykkel er det klikkpedaler som gjelder. Du klikker skoene på plass og håper det skal gå bra mens du kjører nedover stier med stein og røtter som motstandere.

Det er mange fordeler med slike klikkpedaler; du får en bedre balanse – kroppen din og sykkelen blir ett. Du sykler mye raskere.

Det som imidlertid fort kan bli et problem, er hvis du skulle komme i en situasjon hvor du ikke klarer å løsne deg fra pedalen.

Og det var akkurat det som skjedde her forleden.

Jeg var på tur i skogen og fant ut at jeg måtte på et nødvendig ærend.

Da jeg stoppet opp klarte jeg rett og slett ikke å vri den ene skoen av pedalen. Jeg strevde og strevde, men kom ingen veg. Til slutt så jeg ingen annen utveg enn å stige ut av selve skoen og snike meg inn bak et tre.

Etter endt ærend skjedde selvfølgelig det som måtte skje.

En ung kvinnelig jogger kom løpende. Ut av skogen ser hun plutselig en mann i hjelm kommer luskende ut med kun en sko på beina.

Hun satte opp farten noe voldsomt, men rakk kanskje å se sykkelen som lå der på stikanten. En sykkel med en sko festet på den ene pedalen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.