Vi kunne knapt sagt det bedre, for nå kan mye stå på spill. Om de heilnorske Fjellvettreglene er kjent kunnskap i Det hvite Hus i Washington, USA, det vet vi lite om, ei heller vet vi noe om dagens påtroppende president i verdens mektigste nasjon er leser av HA som utkommer hver virkedags morgen i Hamar, Norge. Det virker ikke sånn, men umulig er det jo ikke. Eller…?

Men hadde Donald lært seg Fjellvettreglene utenat, kunne han stoppet opp ved paragraf 8 - og fulgt teksten bokstav for bokstav og på den måten reddet både skinn og ettermæle og ikke minst den verdensomspennende frykten han har skapt. Paragraf 8 lyder slik: «Vend i tide, det er ingen skam å snu».

Riktignok kan det se ut om noen få ulver skaper mer frykt her på berget akkurat nå enn hva noen president kan makte å utsette oss for, men ute i verden er frykten for hva Donald og hans nikkedukker kan stelle i stand ganske utbredt. Og sjansen for at Donald skal snu i døra, er antagelig mindre enn mulighetene for å finne moden jordbær langs løypa mellom Gåsbu og Målia en fredag i januar.

Derfor kan vi like godt anbefale Fjellvettreglenes avsluttende paragraf 9: «Søk ly om nødvendig».

Vi får trøste oss med at Fjellvettreglene jo er laget for å berge liv uansett vær og vind og at turen blir en positiv opplevelse. Det er bare å krysse fingrene og nyte vinter’n tross storm i kastene. For kanskje går uværet over fortere enn noen kan ane? Det vil i så fall være noe å skrive hjem om.

Ha en spennende helg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00