Da jeg var åtte-ni år, kom jeg gråtende hjem fra en hockeykamp. I frustrasjonen over et Storhamar-tap, hang jeg opp en gammel avis med et bilde av Vålerenga-spilleren på tavla på rommet mitt, før jeg tok fram en penn og skrev de få, men styggeste ordene jeg kunne om spilleren, over hodet hans.

Spilleren het Øystein Olsen. Vålerenga-fansens største helt, Storhamar-supporternes største hatobjekt. Til tross for at jeg ikke var gamle gutten, klarte Olsen tidlig å få følelsene til å boble i meg da jeg så ham spille.

For han var elegant med pucken, klok, hardtarbeidende, men samtidig tok han ikke fem øre for å kveste heltene mine, gestikulere til publikum, krangle med dommerne – og banke opp gule og blå spillere hvis sjansen bød seg.

Et liv som sportsjournalist har gitt meg muligheten til å møte mange store og kjente idrettsprofiler, men jeg har aldri gledet meg så mye til et møte som jeg gjør nå. For jeg og min kollega Eirik Haugen Johansen skal nemlig møte Olsen i Manglerudhallen i dag.

Det hatet Olsen følte fra Storhamar-fansen, er blitt byttet ut med respekt og savn, hockeyutstyret hans er blitt byttet ut med Oslo-kommunes arbeidsklær, og hockeykøllene er blitt byttet ut med ismaskin og verktøykasse.

Det er mange år siden Øystein Olsen gikk ut på isen i Hamar OL-Amfi, ertet opp 6.000 illsinte supportere, tok pucken, gikk mot Storhamar-målvakt Geir Østberg og skjøt karrierens dårligste straffe, rett i loffen på ham.

Da den selvpåførte ydmykelsen var et faktum, kunne man skimte et smil på Olsens lepper. Han brydde seg ikke så mye om at folk lo og hånet ham for opptrinnet, men han så heller glad ut for at han hadde fått publikum opp av stolene.

Endelig får jeg møte mannen barnet i meg hatet.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter – stort sett helt uten Vålerenga ...

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.