Det var jo nesten for godt til å være sant. I flere gode måneder har Bjørg og jeg vært fast følge på hver vår side av kjøkkenvinduet.

Den sjarmerende korsedderkoppen med den enorme appetitten for fluer og tusenbein har bidratt til glede og underholdning til alle døgnets tider.

Men nå er det slutt.

Allerede i forrige uke begynte jeg å se tegn til alderdom og svakhet: Nå spant hun ikke lenger nye nett hver natt. Spindelvevet var heller ikke like omfattende som før.

I stedet for å sitte opp ned midt i nettet og vente på neste bytte hun kunne knerte, tilbrakte hun stadig mer tid helt oppi hjørnet – sammenkrøket, gammel og grå.

Lørdag ble det akutt forverring i situasjonen. Jeg startet som vanlig dagen med å grave fram et tusenbein fra under søppeldunken, men det lille insektet vekket absolutt ingen reaksjon hos Bjørg.

Normalt ville hun ha lammet byttet og pakket det inn i silke etter noen sekunder, men nå var det intet tegn til liv.

Et døgn senere var fôret fortsatt urørt. Bjørg satt oppe i hjørnet og så ordentlig sliten ut. Var hun død …?!

Nei da. Samme kveld beveget hun seg et par centimeter bortover langs vinduskanten. Men det var noe rart: Hun bare surret rundt og viftet med de lange beina. Hjerneskade? Har jeg fôret henne for hardt med digre tusenbein? Har hun fått høyt kolesterol – eller mangelsykdommer som følge av lite variert kosthold? Skjørbuk …?

Mandag var det bare én ting å gjøre: Aktiv dødshjelp. Et rent barmhjertighetsdrap for å avslutte lidelsen.

Jeg skal ikke gå i detalj, men prosessen innebar en hel sprayboks med insektdreper.

Hun kjempet tappert, men etter noen fæle sekunder ramlet hun ned på grusen og trakk et siste sukk.

Bisettelsen har funnet sted. Bjørg har gått ut av tiden, men jeg skal aldri glemme henne. Takk for alle de gode minnene!

LES OGSÅ: Drep den hersens edderkoppen!!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00