Denne sommeren har vært helt uten sidestykke, hva gjelder dager med sol og varme. Det har også undertegnedes kropp fått merke.

Jeg er av typen som trenger god tid for å bli brun. Det holder ikke å ligge en halvtime å grille på hver side. Nei, jeg må nærmest bo i sola i ukevis før en kan se på meg at jeg har vært utendørs.

I sommer har jeg faktisk greid å opparbeide noe som kan minne om en svakt beige farge. I alle fall fra knærne og ned til føttene, i ansiktet, og fra overarmene og ut. Men det er ikke bare bare å skulle jevne ut dette skillet, når brunfargen kommer så treigt som den gjør.

På ferietur i Danmark, besøkte vi en fin, hvit sandstrand like utenfor København. Den dagen var jeg innbitt på å gjøre noe med de likbleke «dødsonene» på kroppen. – Nå, nå skal du til pers! Tenkte jeg stille da jeg vrengte av meg skjorta og la meg ned på badehåndkleet, godt saltet etter en tur i vannet og nylig innsauset i solkrem faktor femti.

Det gikk ikke lange tida før varmen ble uutholdelig. Jeg måtte ut i vannet igjen. Etter en liten dukkert, ble jeg oppmerksom på ei dame som ville ha kontakt. – Jeg tror du lige skal op og smøre dig, sa hun. Jeg forstår utmerket godt dansk, men der og da ble jeg litt satt ut, og hun gjentok på engelsk: – I think you should go find some more sunscreen. Da gikk det opp for meg at jeg kjente en sviende følelse på ryggen. Jeg gikk opp av vannet til mine nærmeste, og fikk samme kommentar fra dem. Skjorta kom på med en gang.

Vel hjemme, tok jeg en kikk på skadeverket i speilet. Brystet og magen var stadig like bleike. På sidene gikk det et loddrett skille. Og ryggen? Rød som en kokt hummer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.