Mange har nok sett på en del oppussingsprogrammer på TV. Der virker det som at oppussing er den letteste tingen i hele verden, og at å sparkle en vegg er noe alle får til. Medaljens bakside er at det ligger mye arbeid bak. En må bruke utallige timer på planlegging, bestilling av materialer, og ikke minst på snekkerarbeidet.

Om en skal pusse opp er det én ting som trumfer alt. Oppussing krever én ting av deg som hobbysnekker, og det er vilje. Viljen til å pusse opp, vilje til å fortsette, selv om knea er seige og henda verker, og sist men ikke minst, viljen til å poste enda et bilde på sosiale medier om at oppussinga går som en drøm.

Sistnevnte er kanskje det viktigste punktet for noen som pusser opp. Uansett hvor mye slit det er, skal det virke plettfritt på internett. Bilder som viser kun det beste må for all del publiseres, deles og likes.

Bestemor på 95 skal kunne bla seg igjennom facebookfeeden sin og se at barnebarna koser seg med oppussing, selv om det er langt fra sannheten. Din rike onkel i Amerika skal få muligheten til å skryte av deg til alle og enhver.

Det som ikke kommer på nettet er det som virkelig er sannheten, for bak den vakre fasaden på internettet skjuler det seg utallige timer med lidelse, smerte og vrede.

Men alt det går det ikke an å dele, for man er jo tross alt på internett, og der kan man trygt gjemme seg. For på internett handler det om å framstå som den beste i hele verden, uansett om buksa er grå av maling, henda sprekker av arbeidet, eller huset har brent ned som følge av en uoppmerksom hobbysnekker, som bare skulle dele ett bilde til av varmelampa foran den tørre isolasjonen.

LES OGSÅ: Flere God Dag-spalter finner du samlet her på denne siden

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00