Jeg er glad i apper. I hvert fall de som fungerer og gjør livet litt enklere. I jobben bruker jeg en app for å ta opp samtaler slik at folk ikke blir sure fordi jeg skriver noe annet enn de har sagt. Jeg skriver nemlig ganske stygt. Noen ganger så ille at jeg ikke skjønner hva jeg har skriblet ned.

Da jeg i vinter sto overfor det store panelovn-valget, gikk jeg rett i fella. Jeg leste først flere tester for å forsikre meg om at jeg ikke skulle gå på en smell. Så slo jeg til. Smartovner. Fem stykker. Her skulle det spares strøm. Selvsagt var det en app til herligheten. Denne har jeg nå et ganske så anstrengt forhold til.

For selv om jeg anser meg selv som ganske så teknisk av meg, hadde jeg aldri forestilt meg å møte veggen i en panelovn. Flere timer gikk med til å få opprettet kontakt mellom ovnene og ruteren. Så var det appen. Det så enkelt ut. Full oversikt over hvert enkelt rom som man selvsagt kunne gi forskjellige navn. Men skulle dette ha noe for seg, måtte jeg sette opp ukeprogram.

Jeg opprettet programmene «Borte», «Hjemme» og «Arbeid» med tidsintervaller og temperaturjusteringer skreddersydd for familien og vår døgnrytme. Perfekt. Så kom jeg på at fruen jobber turnus og er ganske så kald av seg. Når hun ikke er på jobb, må det stå på «Hjemme», selv om det ifølge ukeplanen skal stå på «Arbeid». Og er det spesielt kaldt, må jeg gå over på manuell styring av temperaturen.

Slik holder jeg altså på. Etter at det nylig ble plussgrader, er det gått helt i surr. 14 grader på «Stue», 18 på «Kjøkken», 22 på «Lekerom», mens ungene er i barnehagen. Én står på «manuell», en annen er slått helt av. Så enkelt er det å spare strøm når man selv er helt «Borte».

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.