Havet gir og havet tar, men den lille putten Mjøsa kan vel ei skremme noen engang?

Slik tenker nok mange, og i et område med stor andel av etniske landkrabber kan det være et særdeles lite gunstig tankesett.

På en holme utenfor Helgøya var idyllen som en dårlig klisjé. Teltene og ølkorkene var slått opp, maten var grillet på bålet og fortært, ungene var jaget til sengs og der ute lå den lille Askeladden-båten og skvulpet fornøyelig i det som da bare var antydninger til bølger.

Båteieren hadde av en eller annen grunn fått for seg at han ville fortøye med dregg og verken han eller undertegnede siddis som brukte konfirmasjonspengene sine på båt, reagerte på dette, selv om den sto der med baken rett ut mot åpen sjø.

Den kunne jo kanskje heller dras på land for natta, men det er jo kult å ligge på dregg da.

Klokken 02.00 om natta ble jeg brutalt vekket av båteier. Det hadde blåst voldsomt opp og den vesle Askeladden lå ikke fredelig lengre, men var blitt et offer for en gryte av sinna sjø som filleristet den, kastet den inn mot steiner og fylte den med stadige liter med vann.

Det var nære på den sank den natta. Dreggen måtte kuttes. Båten for utover med eieren i og med motor som ikke ville starte, og undertegnende, kun i ført bokser, fikk årets første bad da jeg desperat hang meg på baugen for å unngå at den skulle tippe under akterut.

Etter to timers jobbing fikk vi dratt den på land og i et lite øyeblikk satt vi der som to stolte menn som hadde slåss og vunnet mot naturen. Mot mektige Mjøsa.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.