– De er skumle, disse smuglerne, sa hun – med henvisning til Gjermund Cappelen og hans noe brokete univers.

– Jeg har alltid drømt om å være smugler, svarte jeg. – I barndommen hørtes det så tøft ut å være litt sånn skurk.

– Jeg tror smuglere er enda tøffere, mente damen. Det var nok til å vekke mine aller mest irriterende evner til å lage dårlige ordspill.

– Mafiabande smuglet inn tre tonn gammelt brød på Magnor. «Sopp en hal!», skrek tollerne – som ble litt mugne da de åpnet bagasjerommet og gjorde det hårete beslaget. Tollsjefen var raskt ute med å kommentere saken:

– Vi ble litt overrasket. I 2017 trodde vi denne typen lovbrudd hadde gått ut på dato ...

– Nå holder det, sa damen, lettere oppgitt. Jeg humret for meg selv.

– Politiet har kalt inn alt som kan krype og gå for å håndtere alt det som kryper og går bak i henger’n.

– Christian, nå gjør du meg virkelig muggen!

– Er de pågrepne avhørt?

– De er innbrakt til stasjonen for å ta mug(g)shots. Og politisjefen bare ...

– DET HOLDER NÅ!

Åkei, jeg tok hintet. Uansett, jeg synes smuglere er en yrkesgruppe som må fram i lyset igjen.

I barndommen var det alltid masse spennende lesestoff, blant annet Hardyguttene, Fem-serien og ikke minst gode, gamle Donald Duck & Co. Overalt var det skumle smuglere som truet samfunnets eksistens, og alltid var det glupe barn som avslørte dem.

I første klasse drømte jeg om å smugle, men jeg måtte nøye meg med å smuglese til langt på natt. Det var kanskje like greit.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.